In 1995 was deze man bestraald voor een nektumor. Later werd bij een controle-onderzoek geconstateerd dat 35 van zijn halsslagaders waren dichtgeslibd. Acht jaar daarna bleek uit een echogram dat deze vernauwing in ernstige mate was toegenomen. Een angiogram liet echter zien dat zijn kransslagader, die niet was blootgesteld aan straling, volkomen schoon was. Sinatra en Roberts concludeerden dat de bestraling van hoofd en nek het endotheelweefsel van de halsslagader had beschadigd met een sterke toename van plaquevorming. Roberts zien veel mensen op hun spreekuur die elk jaar vanwege hun hart een borstfoto verlangen. Niet nodig zeggen. Je moet het pas doen als je arts zegt dat het echt nodig.

menopauzeklachten dit verschijnsel bekend als stralings-atherosclerose. Volgens Sinatra en Roberts is Röntgenstraling in staat endotheelweefsel te beschadigen. Dit werd ook weer duidelijk bij een patiënt die naast diabetes en hoge bloeddruk aanleg had voor andere cardiovasculaire problemen.

Hier zijn er twee: waarschuwing 1: teveel straling! Bij het maken van Röntgenfotos staan patiënten bloot aan straling. Ook cardiologen lopen door hun werk aanzienlijke hoeveelheden straling. Zo maken ze voor het aanbrengen van een pacemaker of het verrichten van een hartcatheterisatie regelmatig gebruik van fluoroscopie. Daar komt Röntgenstraling aan te pas. Tot nu toe is er geen wetenschappelijk bewijs dat dergelijke straling schadelijk zou zijn voor het hart. Maar vanwege hun jarenlange ervaring zijn Sinatra en Roberts wel van mening dat er een verband zou kunnen bestaan tussen overmatige blootstelling en cardiovasculaire problemen. Straling kan namelijk het dna beschadigen en ontsteking veroorzaken met mogelijke plaquevorming op de vaatwanden als resultaat. 5 jaar geleden stond. Sinatra perplex toen bleek dat het ldl-cholesterolgehalte in zijn bloed in hoge mate was geoxideerd. Ondanks alle preventieve maatregelen ryanair die hij voor zichzelf had genomen.

menopauzeklachten

Stralend door je menopauze met Enjoy 45 kruidendruppels


Stephen Sinatra en Dr James Roberts zijn beiden hartspecialist. Samen hebben ze ruim 50 jaar ervaring in klinische cardiologie. Ze doen dagelijks onderzoek over hoe de moderne technische geneeskunde het beste gecombineerd kan worden met het verstandige gebruik van voedingssupplementen, zoals Q10, l-carnitine, l-arginine, visolie, vitamine c en d-ribose. Zij noemen dit concept New Cardiology, en beogen daarmee een zo compleet mogelijk pakket van gezondheidsbevorderende maatregelen aan de patiënt aan te bieden. Roberts is het sleutelwoord bij de behandeling van hartkwalen: preventie! Hun boek heet, reverse heartdisease now, stop deadly cardiovascular plaque before it is too late. Naast waardevolle adviezen over voeding en leefstijl bevat hun tree boek ook een aantal waarschuwingen.

Soja-eiwit of isoflavonen gezond!


Onder de soja isoflavonen is genisteïne het meest effectieve middel tegen oxidatie, gevolgd door daïdzeïne.

menopauzeklachten

Isoflavonen zijn natuurlijke planthormonen, isoflavonen behoren tot de fytochemicaliën, plantaardige stoffen die geen voedingswaarde bezitten maar toch gezondheidsbevorderende eigenschappen bezitten. De beste en gemakkelijkste manier om isoflavonen in te nemen is het nuttigen van sojaproducten. De sojaboon (Glycine max) bevat een hoog gehalte aan isoflavonen, vooral daïdzeïne en genisteïne, maar bevat tevens andere gunstige bestanddelen, zoals eiwitten, mineralen, vitamines thuis en vezels. De hoogste gehaltes aan isoflavonen worden gevonden in geroosterde sojabonen en tempeh. Isoflavonen zijn vrij stabiel, tijdens normale kookprocessen worden de isoflavonen niet afgebroken. De meeste gezondheidsvoordelen die worden toegeschreven aan soja zijn te danken aan isoflavonen.

Uit studies is gebleken dat de consumptie van sojabonen of ander voedsel dat isoflavonen bevat gunstige gevolgen heeft voor de gezondheid. Een andere bekende bron van isoflavonen is rode klaver. In tegenstelling tot sojabonen wordt de rode klaver niet of zelden als voedsel gegeten maar de isoflavonen kunnen eruit worden geïsoleerd en in isoflavonen supplementen worden verwerkt. Isoflavonen zijn natuurlijke antioxidantia, de antioxiderende eigenschappen van isoflavonen kunnen vergeleken worden met deze van vitamine. De antioxiderende eigenschappen van isoflavonen kunnen het langetermijn risico op kanker verminderen door alkaline de schade veroorzaakt door de vrije radicalen op het dna te verminderen.

Overgang en de overgangsverschijnselen: de periode van

Isoflavonen verbeteren de botdichtheid - soja isoflavonen verbeteren de botdichtheid en helpen om osteoporose te voorkomen. Dit is de reden waarom de mensen in China en Japan zeer zelden last hebben van osteoporose, ondanks hun laserontharing lage consumptie van zuivelproducten, terwijl in Europa en noord-Amerika het tegendeel gebeurt. In tegenstelling tot oestrogeen, die alleen de botontkalking verhindert, wordt aan de hand van bewijsmateriaal gesuggereerd dat isoflavonen ook een rol spelen in het aanmaken van nieuw beenweefsel. Niet alle studies boeken dezelfde resultaten, maar het bewijsmateriaal maakt duidelijk dat genisteïne en andere soja isoflavonen kunnen bijdragen om osteoporose te verminderen. Verminderd kankerrisico - de werking van isoflavonen tegen kankercellen is gelijkaardig aan dat van vele algemene kanker behandelende geneesmiddelen. Studies op bevolkingsgroepen tonen een duidelijk verband aan tussen de consumptie van isoflavonen en een verminderd risico op borst- en darmkanker. De vrouwen die de meeste sojaproducten en ander voedsel rijk aan isoflavonen aten verminderden hun risico van darmkanker met.

menopauzeklachten

1mg - online, medicine, store: buy)

De voorgeschreven supplementen werden hoofdzakelijk gemaakt van soja, zilverkaars en hop. Verminderen van hartkwaalrisico - soja isoflavonen schijnen de risico's op hart- en vaatziektes via verschillende mechanismen te kunnen verminderen. De isoflavonen remmen de aderverkalking waardoor de kans op een hartaanval verkleint. Uit een overzicht van 38 gecontroleerde studies over soja en hartkwalen blijkt dat soja absoluut efficiënt is om het cholesterolprofiel te verbeteren. Bescherming van prostaat - de inname van producten, rijk aan isoflavonen, kan het risico op de vorming van prostaatkanker verkleinen. Studies tonen aan dat isoflavonen de kankergroei van de prostaat vertraagt en ertoe leidt dat kankercellen skin van de prostaat afsterven. De isoflavonen reageren op kankercellen op dezelfde manier als vele algemene geneesmiddelen voor de behandeling van kanker.

Isoflavonen hebben positieve effecten op de gezondheid. Wetenschappelijke onderzoeken hebben verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen van isoflavonen aangetoond. De volgende gezondheidsvoordelen worden toegeschreven aan isoflavonen: Het verminderen van menopauzeklachten - de voordelen van soja gaan verder dan het verminderen van kankerrisico op lange termijn. Recente studies hebben aangetoond dat soja isoflavonen opvliegers tijdens menopauze kunnen verminderen en de botdensiteit van oudere vrouwen op peil kunnen houden. Vele klachten van de menopauze en postmenopauze kunnen verminderd worden als men soja isoflavonen inschakelt in het dieet. Hoewel de studieresultaten niet volledig gelijklopen, is het toch opmerkelijk dat isoflavonen van soja of nutrilite rode klaver een positief effect hebben op klachten in verband met de menopauze. Een studie die door de "Test gezondheid" in 2004 werd uitgevoerd onderzocht het voorschriftgedrag van 27 artsen voor vrouwen met menopause symptomen. Het toonde aan dat de isoflavoon tweemaal (44) zo vaak zoals hormonale behandeling (22) werden geadviseerd.

10 tips bij Artrose om uw leven

Populariteit van onderkin isoflavones - de rol van isoflavonen wordt meer en meer erkend en is momenteel het onderwerp van vele onderzoeken. De isoflavonen blijken een beschermende invloed te hebben bij het voorkomen van hormoonafhankelijke kankers zoals borstkanker. Isoflavonen hebben een gelijkaardige structuur als die van de het vrouwelijke oestrogeen en zijn in staat om zich op oestrogeenreceptoren van cellen te fixeren die agonistisch en/of anti-agonistisch werken. Isoflavonen kunnen de werking van oestrogenen verzwakken door te binden op de oestrogeen receptorplaatsen. Sommige risico's verbonden met een hoog oestrogeen gehalte kunnen op deze manier worden verminderd. Anderzijds kunnen isoflavonen de werking van oestrogenen versterken. Als tijdens de menopauze het gehalte van oestrogeen daalt, compenseren de isoflavonen dit door zich aan de oestrogeen receptorplaatsen te binden en een zwakke oestrogene werking uit te voeren, met als resultaat een verlichting van de menopauze symptomen.

Menopauzeklachten
Rated 4/5 based on 744 reviews